Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

11 februarie-Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112. Anul trecut, 36.005 de situații au fost gestionate de către Dispeceratul ISU Dâmbovița.

Astăzi este 11 februarie, Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112. Acest număr gratuit și valabil în toate țările UE vă poate salva viața sau pe cea a celor dragi în situații de urgență.

 

Numărul de urgență european 112 a fost introdus în 1991 pentru a asigura un serviciu unitar pentru apelurile de urgență accesibil în toate statele membre ale Uniunii Europene.

 

În aprilie 2005, Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112 a fost implementat pe întreg teritoriul României, facilitând colaborarea între serviciile specializate de pompieri, poliție, ambulanță și jandarmerie pentru a gestiona situațiile de urgență.

 

În anul 2023, prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la nivel județean, au fost înregistrate 36.005 de situații care au fost gestionate de către Dispeceratul ISU Dâmbovița.

 

Pe lângă necesitatea de a gestiona emoția ce adesea marchează convorbirile cu apelanții la 112, dispecerii trebuie să reacționeze prompt și adecvat, trimițând la locul intervenției forțele și mijloacele adecvate pentru o gestionare eficientă a situației raportate.

 

Cetățenii care se confruntă cu situații de urgență au posibilitatea de a apela numărul 112 oricând, disponibil non-stop, 24/7, pentru a cere ajutorul serviciilor specializate de intervenție, cum ar fi Pompierii, Poliția, Ambulanța și Jandarmeria.

Aplicația „Apel 112” oferă o modalitate eficientă de a transmite coordonatele GPS în momentul inițierii unui apel de urgență, facilitând o intervenție mai rapidă și mai precisă din partea serviciilor de urgență. Gratuită și disponibilă pentru descărcare în magazinele Google Play și App Store, aplicația este compatibilă cu majoritatea smartphone-urilor și nu necesită înregistrarea prealabilă a utilizatorului. Prin acceptarea termenilor și condițiilor la prima utilizare, aplicația permite afișarea și transmiterea automată a locației exacte, îmbunătățind astfel coordonarea și eficiența răspunsului la urgențe.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri