Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

2.880 de locuri scoase la concurs pentru admiterea în școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne. Înscrierile încep astăzi!

În perioada  aprilie – iulie 2024, Ministerul Afacerilor Interne  organizează o nouă sesiune de admitere în cele șase instituții  de învățământ ale MAI în care se formează agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari. Cifrele de școlarizare, defalcate pe instituții, sunt următoarele: Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – 1.340 de locuri, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – 300 de locuri, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – 240 de locuri, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 350 de locuri, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – 350 de locuri, Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 300 de locuri.

 

În perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, cererea de înscriere se transmite în format electronic la unitățile de recrutare ale inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgențe, precum și la inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră și la structurile de resurse umane ale inspectoratelor generale de la nivel central, potrivit organizării administrativ-teritoriale și specialității pentru care optează candidații – poliție, poliție de frontieră, jandarmi, pompieri, în raport de oferta educațională. În cazul candidaților care optează pentru locurile Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat, aceștia se pot adresa structurilor de resurse umane din unitățile subordonate Inspectoratului General al Poliției Române, potrivit domiciliului sau reședinței înscris/ă în cartea de identitate.

Adresele de e-mail la care se transmit cererile de înscriere se postează pe site-ul oficial al unităților de recrutare.

Astfel, la primirea cererii-tip persoana cu sarcini de recrutare atribuie candidatului un cod unic de identificare, precum și centrul zonal la care este arondat, după care o scanează și o transmite la adresa de e-mail indicată de candidat.

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun toate documentele solicitate până la data de 21 mai 2024. Evaluarea psihologică a candidaților și soluționarea eventualelor contestații se finalizează în acest termen.

În continuare, în perioada 25-31 mai 2024, candidații vor avea de parcurs proba de evaluare a performanței fizice care se susține în centrele zonale de selecție potrivit arondării, indiferent de unitatea de învățământ pentru care au optat, astfel:

– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;

– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;

– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;

– Atenție! Candidații pentru Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești susțin proba de evaluare a performanței fizice exclusiv la sediul acestei instituții de învățământ.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri