Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

32.100 de elevi dâmbovițeni primesc bursă. Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: “Sunt un susținător al performanței în educație și al egalității de șanse pentru toți copiii”

32.100 de elevi dâmbovițeni primesc burse acordate de Ministerul Educației. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, dâmbovițeanul Sorin Ion, elevii primesc sume care variază între 300 de lei și până la valoarea unui salariu minim, în cazul celor cu performanțe deosebite la olimpiade internaționale.

 

“Sunt un susținător al performanței în educație și al egalității de șanse pentru toți copiii! În timpul conducerii liberale a Ministerului Educației, bugetul burselor pentru elevi a crescut de la 0 lei – în anul 2020, când am ajuns în Ministerul Educației- la 5 miliarde de lei, în anul școlar 2023-2024. În prezent peste 1,3 milioane de elevi beneficiază de burse școlare, iar cuantumul se încadrează între 300 de lei și valoarea salariului minim pe economie. În Dâmbovița, 32.100 de elevi primesc bursă:

-bursă de excelență olimpică I – 2 elevi

-bursă de excelență olimpică II- 68 elevi

-bursă de merit -11.860 elevi

– bursă socială-18.676 elevi

-bursă tehnologică-1461 elevi

– bursă pentru mame minore-32 eleve

– bursă etnici moldoveni-1 elev”, a transmis Sorin Ion, secretar de stat și candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri