Potrivit ANSVSA, în ultima săptămână au fost stinse 6 focare pestă porcină africană, iar în data de 23.11.2022 mai erau active 61 de focare PPA, dintre care 4 focare în exploatații comerciale de porcine. Cele mai multe focare de pestă porcină africană erau înregistrate în județele Timiș și Gorj.
La nivelul județului Dâmbovița mai era active un singur focar de pestă porcină africană. Este vorba despre cel dintr-o gospodărie din localitatea Dragodana, judeţul Dâmbovița.
În perioada 2017 și până în prezent au fost stinse 5.859 de focare de pestă porcină africană. De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 6.830 de cazuri la mistreți în 41 de județe. La nivelul județului Dâmbovița au fost înregistrate în această perioadă 136 de cazuri la mistreți.
Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, DSVSA sau autorităţilor locale.
Toate animalele afectate trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie.
Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic.