Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

A fost eliminată impozitarea cu 10% a concediilor medicale, după ce senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a depus un amendament: “În momentul în care tu soliciți statului, pentru că ai o problemă medicală, este nedrept ca statul să-ți ia 10%”

Senatorii elimină din ordonanța guvernului impozitarea cu 10% a concediilor medicale. Decizia a fost luată după ce senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a depus un amendament în acest sens, care a trecut de comisii si apoi de plen.

Amendamentul privind eliminarea impozitului de 10% pentru concediile medicale a fost votat în unanimitate de comisiile reunite de Muncă şi Buget – Finanţe din Senat.

Am făcut acest demers ca urmare a mesajelor pe care le-am primit de la români (…) Pe lângă eliminarea impozitării concediilor medicale a pacienților oncologici, ni s-a părut firesc și normal să eliminăm o nedreptate, iar concediul maternal să nu mai fie impozitat. Nu mai trebuie să fie impozitat nici concediul pentru îngrijirea copilului bolnav. În momentul în care tu soliciți statului, pentru că ai o problemă medicală, este nedrept ca statul să-ți ia 10%. (…) Cred că menirea noastră ca parlamentari este să facem texte de lege și să îndreptăm legea acolo unde este nevoie”, a precizat Nicoleta Pauliuc, senatoare liberală.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri