Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

ADI Deșeuri o dă la întors. După demersurile opiniei publice și jurnaliștilor, creșterea taxei pe gunoi va fi reanalizată. Conducerea ADI, în frunte cu președintele, Corneliu Ștefan pusă față-n față cu neregulile din hotărârea prin care sunt suprataxate firmele dâmbovițene.

S-au bătut cu pumnul în piept că ei aplică legea corect, dar acum o dau la întors. Protagoniștii majorării taxei pentru gunoi pentru firmele dâmbovițene au fost puși față-n față cu neregulile și inechitățile din hotărârea luată de ADI Management Integrat al Deșeurilor, la final de 2023, prin care sunt suprataxate firmele dâmbovițene.

Prinși “la înghesuială”, vorba românului, după nenumărate demersuri făcute în spațiul public de informare asupra inechității acestei taxe, cei din conducerea ADI Management Integrat al Deșeurilor au anunțat în conferință de presă că hotărârea luată și asumată va fi…regândită.

LA LOC COMANDA…

La conferința de presă, la care a participat directorul ADI Management Integrat al Deșeurilor, primarul Cristian Stan și președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-au trezit puși la zid de jurnaliști și întrebările care îi macină pe toți agenții economici din Dâmbovița, de la momentul adoptării majorării taxei de gunoi. Președintele CJ Dâmbovița a fost singurul care s-a gândit că dacă se ceartă cu jurnaliștii și aduce în discuție chestiuni nerelevante pentru opinia publică, va scăpa de întrebări.

Explicațiile au lipsit…dându-se vina pe agenții economici care nu și-ar fi plătit taxa de gunoi în ultimii ani, câteva zeci de mii de firme, nederanjate de nimeni până acum, dar și motivând că primarii au votat. Cu alte cuvinte, au majorat taxa să sufere toți pentru incapacitatea de a o gestiona eficient în anii anteriori, fapt scos la iveală tot de declarațiile președintelui CJ Dâmbovița: “Din peste 60.000 de firme doar aproape 3000 și-au achitat gunoiul (…) până în septembrie 2023 a fost un operator care activa total ilegal”, spune el.

În final, s-a ajuns la concluzia…hotărârea va fi regândită, se reia analiza (care a mai fost făcută și inițial), hotărârea e perfectibilă, firmele să aștepte cuminți să se decidă conducerea ADI Management Integrat al Deșeurilor ce modificări face și când.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri