Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Alertă la nivel mondial pentru un medicament folosit de diabetici. Pe piață au fost descoperite variante contrafăcute

OMS a emis o alertă la nivel mondial cu privire la versiuni contrafăcute de Ozempic, medicament prescris cu scop de tratament pentru pacienții cu diabetul de tip 2, dar care a devenit cunoscut ca o metodă de slăbire.

Potrivit BBC News, OMS a descoperit că pe piață există variante contrafăcute, care pot reprezenta un pericol pentru sănătate. Ingredientul activ din Ozempic – semaglutidum – îi ajută pe cei cu diabet de tip 2 să controleze cantitatea de zahăr din sânge.

Injecţia săptămânală transmite creierul că organismul este sătul, astfel că medicamentul îi ajută pe oameni să slăbească reducând nevoia de a mânca. Astfel că, foarte mulți oameni au început să-l folosească pentru a slăbi. OMS a afirmat că monitorizează raportări în creştere privind Ozempic falsificat în întreaga lume din 2022. Loturi contrafăcute au fost confiscate de autorităţi în Marea Britanie, SUA şi Brazilia.

OMS a avertizat că unele injecţii contrafăcute ar putea să nu conţină semaglutidum deloc, iar alte ar putea să conţină alte substanţe, precum insulina, ceea ce duce la efecte ”neprevizibile”.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri