Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Amenzi pentru proprietarii de saloane și frizerii. Sancțiuni de 600.000 de lei pentru muncă la negru.

Campania naţională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în activitatea desfăşurată de angajatori din domeniile de activitate coafură, înfrumusețare și întreținere corporală s-a finalizat cu amenzi de peste 600.000 de lei pentru angajatori, dar și pentru persoane fizice, potrivit comunicatului transmis de Inspecția Muncii.

Acțiunile de control s-au desfășurat la nivel național, în perioada 17 – 20.01.2024, și au vizat identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatori care îşi desfăşoară activitatea în domeniile: activități de coafură și alte activități de înfrumusețare și activități de intreținere corporală, precum și verificarea respectării, de către acești angajatori, a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă.

Inspectorii de muncă au verificat modul în care angajatorii respect prevederile legale cu privire la:

  • angajarea personalului, inclusiv transmiterea contractelor individuale de muncă în aplicaţia REVISAL, în termenul legal;
  • timpul de muncă şi timpul de odihnă;
  • repausuri periodice (repausul săptămânal, zilnic, sărbătorile legale);

Ca urmare a celor 1739 de controale efectuate, 22 de angajatori și 2 persoane fizice au fost sancționați pentru utilizarea, respectiv prestarea de muncă nedeclarată. Un angajator a fost sancționat pentru utilizarea de muncă nedeclarată a tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 -18 ani. Valoarea totală a amenzilor este de 615.300 de lei, din care 450.000 de lei pentru muncă nedeclarată.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri