Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Apa, un lux in Dâmbovița: și la preț, dar și la cantitate. Compania de Apă Târgoviște-Dâmvovița dă vina pe seceta pentru lipsa apei potabile.14 localități din Dâmbovița sunt afectate. Li se cere locuitorilor consum responsabil.

 

În județul cu tarif de lux la apă, și furnizarea a devenit un lux. Dacă e vara, e lipsa de apă potabilă și consum cu porția. 14 localități sunt afectate. Compania de Apă da vina pe secetă și cere dâmbovițenilor să consume mai puțin.

„Suntem conștienți de faptul că la momentul acesta, volumul de apă potabilă furnizată de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița nu acoperă nevoia solicitată.De două săptămâni resimțim nevoia de consum mai mult decât dublul față de normal sau față de perioada similară a anului trecut.Aceasta este consecința secetei pronunțate care face ca apa furnizată pentru consum casnic să fie folosită și în alte scopuri (udat gazon, agricultură, industrial etc.), sursele de apă ale cetățenilor scad sau au secat, râul Ialomita nu mai furnizeaza apă pentru agricultură, ceea ce accentuează nevoia de disponibilitate”, este scuza CATD.

Potrivit CATD, solicitări de volume peste capacitatea de captare/livrare sunt la: UAT Aninoasa, UAT Șotânga, UAT Doicești, UAT Răzvad sat Valea Voivozilor, UAT Glodeni, UAT Iedera, UAT Produlesti, UAT Lucieni, UAT Raciu, UAT Dragomirești sat Ungureni, UAT Cojasca, UAT Lunguletu, UAT Cândești, UAT Malu cu Flori.

Compania de Apă mai anunta: „am procedat la reducerea voluntară a presiunilor peste noapte, ca să acumulăm surplus de apă în bazinele de retenție, acest surplus fiind folosit pe parcursul zilei următoare, astfel, asigurând un debit mai mare decât cel din extragerea de moment (…) facem un apel de responsabilitate a consumului pe perioada de secetă și vă rugăm ca folosirea apei să fie în scopul casnic contractual.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri