Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

APIA: Ajutor pentru producătorii de cereale. Cum poți beneficia de sprijin?

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că producatorii de grau recoltat din productia proprie in anul 2022 si depozitat in spatii pentru produse agricole la 01 februarie 2023 pot beneficia de sprijin de urgenta acordat in conformitate cu prevederile Hotararii Guvernului numarul 352/2023.

Pentru a beneficia de sprijin, producatorii trebuie sa depuna, pana la data de 11 mai, cerere la Centrele APIA la care au depus cererea unica de plata in anul 2022 si sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele conditii:

a) sunt inregistrati in evidentele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură cu cerere unica de plata 2022 din care se identifica culturile si suprafetele determinate in urma tuturor controalelor administrative si pe teren

b) au depozitat productia proprie de grau a anului 2022 in spatii proprii sau ale tertilor, la data de 01 februarie 2023.

Grantul care se acorda potrivit prezentei scheme nu poate fi solicitat pentru cantitatile care provin din achizitii de la terti si depozitate in spatii proprii.

Pentru cantitatile de grau provenite din recolta proprie depozitate la terti si existente in depozite la 01 februarie 2023, beneficiarii pot solicita grantul pe baza contractului de depozit-custodie temporara si prestari servicii, incheiat anterior acestei date.

Resursele financiare alocate pentru implementarea schemei de sprijin sunt de 20.100 mii euro la un curs de 4,9370 lei/euro.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri