Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Aron și Ana, micuții care au adus fericirea într-o familie din Dâmbovița. Povestea unei adopții.

Doi frați, Ana și Aron, au adus o explozie de bucurie în casa a doi părinți din Dâmbovița hotărâți să își întregească familia prin adopție. Daniela și Iustin, doi oameni care au de oferit un infinit de iubire și care au încercat timp de 16 ani să aibă proprii copii, dar nu au reușit,  nu au renunțat nicio clipă. O rudă și-a povestit fericirea după ce a adoptat gemeni, iar în câteva zile au depus documentele pentru obținerea atestatului. Lucrurile au mers pe un drum lin, își amintesc cei doi părinți fericiți:

”Când i-am văzut, am simțit că sunt copiii noștri! Apoi am văzut că Ana este născută în septembrie, ca mine, iar Aron, în februarie, ca soțul și am zis sigur sunt ai noștri, coincidențele nu pot fi întâmplătoare. Când am solicitat atestatul, am spus doar de un singur copil, nu ne gândeam că vom avea parte de această binecuvântare, de a avea doi copii minunați. Ne era și teamă să ne bucurăm, să nu cumva să se întâmple ceva.”.

 

Totul a pornit de la o fotografie văzută pe profilul copiilor adoptabili. Micuții erau la Bistrița. Nu a mai contat distanța:

”Am mers mii de kilometri cu trenul. Am făcut Crăciunul în tren, Revelionul în tren, dar a meritat! Noi am fost foarte fericiți să pornim la drum pentru că știam că ne așteaptă copiii. A fost acea chimie între noi de la început. Ne-am atașat reciproc unii de alții, Ana cerea să vorbească în fiecare seară cu noi, după ce am început vizitele în vederea adopției!”.

 

Când au ajuns acasă, în județul Dâmbovița, în formula completă, toate rudele au venit să îi cunoască pe micuții atât de așteptați și iubiți. Au venit pe rând astfel încât să nu îi sperie pe copii, povestesc părinții grijulii. Aron nu împlinise 3 ani când a ajuns în noua familie, iar Ana avea 4 ani. S-au integrat imediat în noul peisaj familial. În data de 6 iulie, Ana și Aron vor avea propria lor petrecere, la restaurant, pentru că părinții le organizează ”slujba de adopție”. ”Este un fel de botez, un bun venit în familia noastră, cu binecuvântarea primită în Biserică.”, spune mama emoționată.

Cei doi dâmbovițeni au un sfat pentru cuplurile care se gândesc să adopte:

”Să facă pasul acesta fără să se gândească la nimic, iar când își vor vedea copiii, vor ști că sunt ai lor” este mesajul celor doi părinți pentru toți cei care iubesc copiii și consideră că au loc în casă, dar mai ales în inimi pentru aceste suflete, care își așteaptă părinții perfecți cu ochii plini de speranță”.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri