Atenție de unde cumpărați carnea de miel pentru Paște!

Sărbătorile Pascale se apropie, iar dâmbovițenii au început deja să-și facă aprovizionarea pentru masa de Paște. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița sunt și ei pe teren pentru controale. Pentru că în astfel de perioade riscul de toxiinfecție alimentară este mai crescut, prevenția este importantă.

Potrivit informării transmise de Sandu Tolea, director DSVSA Dâmbovița: „în perioada 27.03.2023 – 15.04.2023 este asigurată permanenţa activității prin programul prelungit la nivelul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița și circumscripțiilor sanitar veterinare oficiale, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică. În Dâmbovița, avem cinci centre avizate, pentru sacrificarea mieilor și două abatoare”.

Acţiunile de control vor avea în vedere verificarea modului în care sunt respectate următoarele cerințe:

Carnea de miel:

– loturile de carne de miel sunt livrate din abatoare și sunt însoţite de certificat sanitar-veterinar;

– carnea de miel rezultată în urma sacrificărilor în spaţiile amenajate temporar, se obţine numai la cererea directă a consumatorilor şi numai după efectuarea examenului ante şi post mortem, neputând fi livrată în vederea comercializării, către alte unităţi din domeniul alimentar, înregistrate/autorizate sanitar veterinar;

– depozitarea şi comercializarea cărnii de miel trebuie să se realizeze în spaţii adecvate, cu asigurarea temperaturii şi a stării de igienă corespunzătoare;

– respectarea pe timpul transportului a temperaturilor pentru carnea de miel în stare refrigerată sau congelată.

 

 

Distribuie articol

Citește și ...