Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Atenție! Fiecare român are dreptul și obligația să meargă la medicul de familie pentru o consultație de prevenție, în luna în care s-a născut.

Depistarea din timp a unei boli poate aduce salvarea pacientului, în foarte multe cazuri. Românii însă ajung la medic uneori prea târziu. Președintele CNAS, Valeria Herdea, a anunțat că va demara o campanie prin care toți românii să fie informați asupra faptul că au dreptul și obligația să meargă la medicul de familie pentru o consultație de prevenție, în luna în care s-au născut.

„Dreptul de a avea acces la servicii medicale înseamnă și obligația de a trece pe la medicul tău de familie, în așa fel încât să poți să îl ajuți: asta se face în toate țările civilizate și cred că modelul vest-european poate fi împrumutat și la noi”, a declarat luni președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, conform Hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, CNAS va derula, începând cu data de 1 martie, o campanie de comunicare către pacienți „în așa fel încât fiecare persoană asigurată să înțeleagă că are și drepturi, și obligații”.

„Mi-aș dori ca pacientul să fie pro-activ și să vină în întâmpinarea medicilor, să vin la medic preventiv pentru consultație – asta înseamnă schimbarea comportamentului de sănătate”, afirmă președintele CNAS.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri