Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Bărbați din Dâmbovița reținuți pentru proxenetism și act sexual cu o minoră. Doi clienți fugiți în străinătate sunt căutați.

 

Șapte bărbați din Dâmbovița sunt reținuți pentru proxenetism și act sexual cu o minoră. Doi clienți fugiți în străinătate sunt căutați.

 

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dâmbovița, Brăila și Prahova, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în perioada 2023 – februarie 2024, trei suspecți au recrutat mai multe persoane vătămate, printre care și o minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora și le-au constrâns, prin acte de violență și amenințare, să practice prostituția, însușindu-și sumele de bani astfel obținute.

 

De asemenea, unul dintre aceștia, precum și alți trei suspecți cercetați în cauză, urmărind obținerea de foloase materiale în mod facil au înlesnit altor persoane vătămate practicarea prostituției prin închirierea unor imobile, asigurarea transportului la adresele unde erau solicitate și atragerea de clienți inclusiv prin anunțuri publicate pe diferite site-uri .

Suspecții audiați pentru infracțiunea de act sexual cu un minor risca între trei și zece ani de închisoare. Alți doi bărbați care ar fi plătit pentru a întreține relații sexuale cu minora au fugit în Anglia.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri