Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Bilciurești: Romgaz demarează licitația pentru creșterea capacității de extracție din cel mai mare depozit de gaze din România.

Romgaz, producătorul național de gaze, care prin filiala sa Depogaz administrează majoritatea depozitelor de înmagazinare a gazelor din România, a demarat procedura de creștere a capacității zilnice de extracție din depozitul Bilciurești, județul Dâmbovița, scrie economica.net.

Compania așteaptă oferte până la data de 21 martie. Contractul are o valoare estimată de 601 milioane de lei și este împărțit în trei loturi. Finanțarea este asigurată și din fonduri europene prin mecanismul Connecting Europe Faciliy.

Potrivit caietului de sarcini, scopul este creșterea capacității zilnice de extracție din depozitul Bilciurești cu 40%, până la un nivel de 20 de milioane de metri cubi pe zi, dar și “creşterea capacitaţii de înmagazinare cu 108 milioane mc/ciclu, obţinând o capacitate de înmagazinare totală de 1.418 milioane mc/ciclu”.

Bilciurești, situat lângă București, este cel mai mare depozit de înmagazinare a gazelor din România, dintre cele șapte ale țării, fiind administrat de Depogaz Ploiești, filială a Romgaz.

Capacitatea totală de înmagazinare a țării este de aproximativ trei miliarde de metri cubi (consumul anual este de circa 10 miliarde), iar capacitatea zilnică maximă de extracție este de circa 28-30 milioane de metri cubi. România a intrat în această iarnă cu peste 100% grad de umplere a depozitelor de gaze, acum capacitatea mai este ocupată în procent de circa 61%.

 

Mai multe detalii, aici: Romgaz demarează licitația pentru creșterea capacității de extracție din cel mai mare depozit de gaze din România.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri