Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Burse pentru elevi. Ministerul Educației anunță regulile și cuantumul burselor!

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor școlare.

Principalele noutăți sunt:

  • bursele de merit și de reziliență se acordă primilor 30% dintre elevii din fiecărei clase.
  • cuantumul bursei de reziliență este de 300 de lei/lună.
  • bursele de merit se acordă elevilor care au cel puțin media 9.50
  • bursele de reziliență se acordă elevilor care au cel puțin media 7.

Printre noii beneficiari de bursă socială se numărăr elevii cu afecțiuni oncologice și/sau cronice școlarizați, pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul „Școlii din Spital” sau la domiciliu, precum și a elevilor reintegrați în unitatea de învățământ la care  au fost înmatriculați anterior, după o perioadă de spitalizare mai mare de 4 săptămâni.

Bursa de excelență, bursa de  merit, bursa de reziliență sau  bursa tehnologică sunt acordate doar elevilor care au obținut media 10/calificativul foarte bine la purtare la finalul anului școlar anterior.

În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă.

Bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii evaluării naționale de către absolvenții clasei a VIII-a, a examenului național de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri