Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Continuă proiectul reactoarelor mici modulare (SMR) de la Doicești. A intrat într-o nouă etapă. Nuclearelectrica a crescut plafonul de finanțare

Proiectul centralei cu SMR NuScale de la Doicești, județul Dâmbovița, a intrat într-o nouă etapă – LNTP, iar Nucleareletrica a majorat plafonul de finanțare pe care o acordă companiei RoPower Nuclear, scrie economica.net.

“Adunarea Generală a Acționarilor aprobă, în unanimitate, intrarea RoPower în etapa LNTP a Proiectului Nuclear. (…) Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor aprobă, în unanimitate, majorarea plafonului de finanțare care să poată fi contractat de către RoPwer Nuclear cu SNN până la valoarea de 22.000.000 USD pentru finanțarea etapei LNPT și a cheltuielilor operaționale aferente trimestrului I 2024”, potrivit deciziei AGA Ro Power Nuclear.

LNTP- Limited Notice to Proceed este etapa va consta în pregătirea ingineriei critice pentru definirea proiectului, structurarea şi contractarea finanţării şi convenirea unei arhitecturi contractuale adecvate pentru implementarea Proiectului, obţinerea Licenţei de securitate nucleară pentru construcţie, reevaluarea fezabilităţii proiectului pe baza unor indicatori tehnici şi economici actualizaţi.

 

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri