Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Dâmbovița: Amenzi de peste 18.000 de lei, în câteva ore.

 

În cursul nopții de 5 spre 6 iulie, în intervalul orar 20:00 – 02:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, pe raza municipiului Târgoviște, pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum si pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor și motocicletelor.

 

Totodată, în contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței, polițiștii rutieri, în cadrul acţiunilor, au desfășurat şi activităţi de informare a conducătorilor de vehicule cu privire la noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției.

 

În cadrul acţiunilor au fost controlate 186 de autovehicule și motociclete și testate pentru depistarea consumul de alcool sau a altor substanțe 169 de persoane.

 

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.810 de lei, dintre acestea 17 sancțiuni fiind pentru defecțiuni tehnice, 16 pentru neportul centurii de siguranță, iar alte 6 pentru lipsa documentelor.

 

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și au fost retrase şi 9 certificate de înmatriculare.

 

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri