Pentru prevenirea toxiinfecţiilor alimentare DSVSA Dâmbovița a dispus intensificarea controalelor oficiale atât la nivelul unităților de alimentație publică, cât și la nivelul unităților de fabricare/obținere pâine, specialități și produse de panificație, unități de vânzare cu amănuntul.
În urma controalelor efectuate au fost constatate numeroase neconformități, respectiv: folosire ustensile, utilaje și ambalaje în stare insalubră; depozitare necorespunzătoare materii prime; etichetare necorespunzătoare; încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranța alimentelor privind demonstrarea trasabilității produselor alimentare; manipulare necorespunzătoare produse alimentare; neîntreținere spații de depozitare și instalații.
Ca urmare a deficiențelor și neregulilor constatate, au fost dispuse măsuri și recomandări pentru remedierea acestora şi s-au aplicat un număr de 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 105.000 lei în conformitate cu H. G. nr. 984/2005, cu modificările și completările ulterioare și s-a emis OSA (ordonanță de suspendare activitate) pentru o unitate de panificație.
DSVSA Dâmbovița supraveghează în permanență operatorii din industria alimentară, prin derularea activităților specifice, pentru a asigura cetățenilor un comerţ cu alimente sigure, contribuind la protejarea sănătății publice în condiții de siguranță alimentară.