Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Dâmbovița: Indemnizație pentru absolvenți și consiliere pentru încadrarea pe piața muncii. Vezi anunțul AJOFM!

Absolvirea unei instituții de învățământ este un moment important în viața oricărui tânăr.

După finalizarea studiilor, pasul următor pe care trebuie să îl facă absolvenții este să intre pe piața muncii.

Procesul de tranziție către un loc de muncă poate fi plin de provocări dar și de oportunități care așteaptă să fie exploatate.

AJOFM Dâmbovița vine în sprijinul tinerilor absolvenți cu programe și servicii menite să faciliteze integrarea lor pe piața muncii.

În acest sens, oferă servicii de consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională precum și consultanță în vederea inițierii unei activități independente.

Pentru a se înscrie la AJOFM Dâmbovița absolvenți trebuie să prezinte următoarele documente:

  • Cartea de identitate;
  • Adeverința eliberată de unitatea de învățământ care atestă calitatea de absolvent a unei forme de învățământ

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii, în una dintre instituțiile de învățământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condițiile legii.

Elevii care NU au situația școlară încheiată la toate materiile, se pot înregistra în evidența AJOFM Dâmbovița în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data fiind înscrisa în adeverința eliberată de instituția de învățământ.

Indemnizația de șomaj se acordă pe o perioadă de 6 luni și are valoarea de 330 lei.

De asemenea, pot beneficia de o primă de inserție egală cu 1.980 de lei dacă se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Prin AJOFM Dâmbovița, angajatorii care încadrează în muncă absolvenți în interval de 12 luni de la absolvire, pot beneficia de subvenții in valoare de 2250 lei.

Precizăm că înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă ca etapă prealabilă și obligatorie pentru obținerea indemnizației de șomaj, se va face în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor conform Ordinului MEC nr. 3800/09.03.2023 privind structura anului școlar 2023-2024 publicat în Monitorul Oficial.

Detalii suplimentare se pot obţine:

-site: www.anofm.ro – ajofm dambovita – secțiunea formulare persoane fizice/indemnizații de șomaj și venituri de completare.

-tel. 0245/620635.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri