Salarii mici, puține locuri de muncă, economie slab dezvoltată. Așa arată Dâmbovița comparativ cu județele învecinate. Forță de muncă ar fi, chiar calificată, dar migrează spre Argeș, Prahova, în firmele mari din aceste județe, spre Capitală (drept dovadă cozile de la prima oră și după-amiaza pe drumurile naționale care leagă Târgoviștea de București).
O analiză rapidă a clasamentului TOP 1000 cele mai mari companii din România, realizat de ZF şi Deloitte, arată că firmele înregistrate în Capitală reprezintă din punct de vedere numeric 40% din firmele din top 1.000, o confirmare a faptului că Bucureştiul este sediul central ales pentru majoritatea multinaţionalelor din România.
La nivel de județe, în top sunt Ilfov, Timiş şi Braşov, Cluj și Prahova. Pe ultimele locuri se clasează Gorj, Mehedinţi, Ialomiţa, Sălaj, Vrancea sau Vaslui.
Dâmbovița nu stă deloc bine, comparativ cu județele învecinate. Doar 8 din cele 1000 cele mai mari companii din România sunt în județul Dâmbovița și oferă aici locuri de muncă, însumând puțin peste 7000 de salariați.
Prin comparație, în Prahova, erau 39 de firme de top care susțineau peste 40.000 de locuri de muncă, iar în Argeș erau 27 de companii de top care aveau peste 36.000 de angajați în total.