Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Dâmbovița: Patru persoane reținute pentru trafic de droguri de risc. 50 de lei doza de cannabis.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, perioada iulie 2020 – februarie 2024, la diverse intervale de timp, inculpații au comercializat și oferit cu titlu gratuit, în diferite ocazii, cantități de canabis, unor consumatori de pe raza municipiului București și a județului Dâmbovița.

 

Materialul probator administrat în cauză a relevat faptul că inculpații și-au creat o rețea stabilă de clienți, comercializând drogul de risc cu prețul de 50 lei pentru o doză, interacțiunea între vânzător și cumpărător realizându-se stradal.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul București și pe raza județului Ilfov au fost identificate și ridicate cantități de canabis, mai multe grindere și un cântar de precizie, obiecte purtând urme de materie vegetală, telefoane mobile, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, față de un suspect sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, fără drept de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Acesta a fost depistat în seara de 29.02.2024, în municipiul București, în timp ce deținea o cantitate de drog de risc.

Urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă a trei dintre inculpații reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești, Brigăzii Rutiere din Poliția Capitalei, luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri