Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Dâmbovița: Pescuitul recreativ, fără permis, se află în atenția jandarmilor dâmbovițeni. Jandarmii au aplicat amenzi.

Jandarmii dâmbovițeni au constatat, weekend-ul trecut, 14 fapte de natură contravențională pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura în zona râurilor Dâmbovița, Ialomița și Ilfov, pe raza localităților Răzvad, Perșinari, Cazaci și Mircea Vodă, în urma desfășurării unor acțiuni care au vizat prevenirea și combaterea braconajului în habitatele piscicole naturale.

Duminică, au fost depistate mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 60 de ani, care foloseau unelte de pescuit, fără a îndeplini condițiile legale. 11 dintre acestea au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 3.300 lei, deoarece pescuiau recreativ fără a deține permise de pescuit. Celelalte trei persoane au primit avertismente scrise.

Jandarmeria Dâmbovița reamintește persoanelor pasionate de acest sport că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să dețină permis de pescuit și să prezinte acest document la solicitarea organelor de control. Încălcarea acestor prevederi legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 300 și 600 de lei sau avertisment scris, conform Ordonanței Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri