Dâmbovița: Reguli pentru producătorii și operatorii din sectorul alimentar, care produc sau recoltează produse vegetale.

Pentru a veni în sprijinul operatorilor din sectorul alimentar care produc sau recoltează produse vegetale, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița a inițiat la nivelul județului o acțiune de informare prin elaborarea și multiplicarea unor materiale informative cuprinzând informații relevante în ceea ce privește respectarea cerințelor legislației în vigoare în materie de siguranță alimentară care să contribuie la asigurarea unui nivel ridicat de protecție a vieții și sănătății umane.

Materialele (postere) au fost transmise celor 89 de unități administrativ – teritoriale din județ și afișate la avizierul primăriei. Materialele informative pot fi consultate și pe site-ul DSVSA Dâmbovița: http://dambovita.dsvsa.ro/.

„Recomandăm operatorilor din sectorul alimentar care produc sau recoltează produse vegetale,  să consulte ”Comunicarea Comisiei Europene privind documentul de orientare privind abordarea la nivelul producției primare a riscurilor microbiologice prezentate de fructele și legumele proaspete prin aplicarea normelor de igienă”, document ce poate fi accesat atât pe site-ul ANSVSA, la secțiunea ”Legislație”, categoria ”Ghiduri specifice”: https://www.ansvsa.ro/legislatie/ghiduri-si-proceduri-specifice/ghiduri-specifice/, cât și pe EUR-Lex – Jurnalul Oficial al Uniunii Europene: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A52017XC0523%2803%29). Scopul acestui document este de a oferi asistență cultivatorilor (indiferent de dimensiune) la nivelul producției primare în vederea aplicării corecte și uniforme a cerințelor de igienă legate de producția și manipularea fructelor și legumelor proaspete”, precizeaza DSVSA Dâmbovița, printr-un comunicat.

Potrivit Regulamentului CE nr. 852/2004, privind igiena produselor alimentare, producătorii primari trebuie să ia măsuri adecvate pentru ca să țină seama de rezultatele tuturor analizelor aplicabile efectuate pe probe prelevate de la plante sau alte probe care sunt importante pentru sănătatea umană, și să întocmească și să țină evidența măsurilor luate pentru a controla riscurile, în mod corespunzător.

reguli operatori sector vegetal
reguli operatori sector vegetal
reguli operatori
reguli operatori
Distribuie articol

Citește și ...