Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Dărmănești: Consilierii PSD și USR se opun și înființării unui parc fotovoltaic. Primar Valentin Mihalache: „Din neștiință sau încăpățânare ignoră beneficiile: bani la buget, energie electrică, locuri de muncă, reducere 50% la factură pentru localnici”

Începutul de an a adus blocaje peste blocaje la Dărmănești, unde primarul liberal Valentin Mihalache încearcă să implementeze proiecte pentru dezvoltarea comunității. După ce PSD și USR au făcut front comun și au blocat realizarea unui spital modern de recuperare și îngrijire paliativă, acum tergiversează și proiectul de realizarea a unui parc fotovoltaic.

 

Primarul Valentin Mihalache susține că din neștiință sau încăpățânare consilierii PSD și USR ignoră total beneficiile, printre care cele mai importante fiind locurile de muncă și reducerea la factura de energie electrică pentru localnici:

 

“Observ că majoritatea consilierilor locali PSD și USR încasează banii de la ședințele de Consiliu Local, degeaba!!!Au trecut deja trei ședințe de când tot discutăm de înființarea unui parc fotovoltaic la Dărmănești.  Ei încă susțin că terenul se concesionează în mod gratuit, mai jos sunt detalieri din contractul de concesiune unde se observă sumele minime ce se vor încasa la bugetul local al comunei. Aceste sume sunt prevăzute să intre la bugetul local anual. În afară de aceste sume minime, Primăria Dărmănești vinde și energia electrică ce ne revine pentru consumul comunei având în vedere că noi avem deja un sistem funcțional și asta înseamnă alți aproximativ 500 000 mii lei anual. Pe lângă aceste sume să nu uităm locurile de muncă oferite, cel putin 30. În altă ordine de idei, toți consătenii care vor face contract cu această societate,vor beneficia de o reducere de aproximativ 50% la factura de energie electrică. Cu acest proiect funcțional, cu siguranță vom atrage și alte societăți comerciale, mari consumatoare de energie electrică . Această investiție se dezvoltă în curând și pe dealurile de la Olari. Oare se concesionează gratis? PSD și USR ,TREZIȚI-VĂ!” a explicat revoltat edilul din Dărmănești.

 

Astăzi, la ora 11.00, primarul Valentin Mihalache i-a invitat pe toți cei interesați aspectele ce țin de investiție la Primăria Dărmănești, sala de ședințe.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri