Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Dărmănești: Substația de ambulanță va fi deschisă în curând. Valentin Mihalache, primar Dărmănești: “Pentru noi va fi un real ajutor să avem personal medical în apropiere pentru acordarea primului ajutor”

În clădirea construită pentru funcționarea S.V.S.U Situații de Urgență din Dărmănești, a fost aprobată recent o substație a Serviciului de Ambulanță. Aceasta fi pusă în funcțiune în cel mai scurt timp. Spațiul pus la dispoziție pentru substația de ambulanță constă în două camere, grup sanitar, loc de luat masa, cameră tehnicã, hol, depozit, depozit şi garaj.

„Această adăugire vitală la infrastructura noastră de urgență este mai mult decât o simplă prezenţă fizică – este o linie de viață pentru toți locuitorii noștri în situații critice. În cel mai scurt timp va ajunge o ambulanță a SAJ Dâmboviţa şi echipajul necesar pentru aceasta. Programul va fi asigurat 24/24h, cu ambulanță și personal calificat. Este destinat locuitorilor comunei Dărmănești, localităților învecinate dar și persoanelor ce tranzitează comuna noastră. Situații de urgență pot apărea oricând, de la cel mai mic localnic până la cetățenii în vârstă. Pentru noi va fi un real ajutor să avem personal medical în apropiere pentru acordarea primului ajutor. Să nu uităm că nu de puține ori o intervenție corectă și rapidă poate face diferența între supraviețuirea unei victime de accident rutier de exemplu și un final tragic”, ne-a declarat primarul PNL Valentin Mihalache.

Pe lângă punerea în funcțiune a substației de ambulanță la punctul SVSU Dărmănești, unul dintre proiectele importante în domeniul sănătății este și realizarea investiției în vederea transformării clădirii Școala cu clasele I-X (intrarea în comună Dărmănești) în spital privat.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri