Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

E oficial! S-a decis comasarea alegerilor. Alegeri locale și europarlamentare, pe 9 iunie.

Liderii coaliţiei de  guvernare au anunţat, miercuri seara, că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor. Astfel, alegerile europarlamentare şi cele locale vor avea loc pe data de 9 iunie.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a mai explicat că se va merge pe listă comună la europarlamentare şi pe listă proprie la cele locale. Motivația din spatele comasării o reprezintă rezistența în faţă valului extremist.

Datele de 8 și 22 septembrie sunt anunțate pentru prezidenţiale, iar 8 decembrie pentru alegerile parlamentare.

„Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finala care prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii, iar pentru alegeri europarlamentare să existe o listă comună. Românii îşi doresc stabilitate, îşi doresc linişte, îşi doresc să îşi vadă de viaţa de zi cu zi şi cred că în astfel de momente partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu în ceea ce înseamnă stabilitatea ţării”, a spus liderul PNL.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri