Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Elevii dâmbovițeni din 28 de unități beneficiază de Programul Național „Masă Sănătoasă”. Vezi lista unităților de învățământ!

Ministerul Educației a pus în consultare publică proiectul de Hotărâre pentru repartizarea pe UAT-uri  și pe unități de învățământ a sumei, prevăzută în bugetul de stat pe anul 2024, pentru finanțarea Programului Național „Masă Sănătoasă”.

În anul 2024 pentru Programul Naţional Masă Sănătoasă sumele necesare se asigură, pentru elevii din 1223 unități de învățământ preuniversitar, de la bugetul de stat din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti.  Suma repartizată este de 1.019.223 mii lei, iar 458.833 de elevi sunt beneficiari ai programului.

La nivelul județului Dâmbovița, 28 de unități de învățământ sunt înscrise în Programul Național „Masă Sănătoasă”. 10.471 de elevi dâmbovițeni sunt beneficiari ai programului.

tabel scoli
tabel scoli

Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar, și implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.

Autoritățile administrației publice locale pot stabili suplimentarea numărului de beneficiari, la nivelul unității administrativ-teritoriale, cu asigurarea finanțării, cu încadrare în sumele aprobate cu această destinație în bugetele locale ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri