Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Festivalul Călușului, încă o ediție de succes. Iulian Costache, primar: „Comuna Uliești rămâne un loc unde tradiția și modernitatea se împletesc armonios”

O tradiție veche este pusă la loc de cinste în comuna Uliești. O nouă ediție a Festivalului Călușului s-a desfășurat duminică în localitate, la inițiativa primarului liberal Iulian Costache. Evenimentul derulat pe stadionul Jugureni s-a bucurat de succes atât în rândul tinerilor care duc mai departe tradiția călușului, cât și al localnicilor trecuți de a doua tinerețe care își amintesc acum cu drag de momentele în care ei se aflau pe scenă și în ansambluri.

 

Primarul liberal Iulian Costache a reînviat această sărbătoare anuală. Dansul Călușarilor a fost considerat dintotdeauna un joc tămăduitor. Obiceiul este păstrat în anumite zone ale țării, printre care și Muntenia.

„Festivalul Călușului, o tradiție de neuitat, a adus din nou bucurie și mândrie în comuna noastră. Vreau să mulțumesc, în primul rând, copiilor pentru momentele artistice oferite, cadrelor didactice pentru implicarea și devotamentul lor, și părinților pentru susținerea continuă! Recunoștință călușarilor care, an de an, ne ajută să păstrăm vie această tradiție unică și minunată. De asemenea, mulțumim tuturor artiștilor care ne-au încântat cu muzica, dansul și voia bună, creând o atmosferă de sărbătoare autentică. Nu în ultimul rând, apreciez prezența numeroasă a tuturor cetățenilor care au luat parte la acest eveniment, demonstrând astfel cât de importantă este comunitatea noastră. Comuna Uliești rămâne un loc unde tradiția și modernitatea se împletesc armonios”, a transmis Iulian Costache.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri