Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Firmele de taximetrie, verificate de inspectorii ITM Dâmbovița. Nereguli și amenzi de 1.500.000 de lei!

Începând cu luna decembrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița desfășoară o amplă acțiune de control, în rândul operatorilor de transport alternativ.

“Pentru a putea identifica operatorii de transport alternativ și mașinile utilizate de aceștia pentru serviciile tip taximetrie, ITM Dâmbovița a apelat la ajutorul Autorității Rutiere Române. Potrivit datelor puse la dispoziție de instituție, în județul Dâmbovița sunt înregistrate aproximativ 60 de firme cu acest obiect de activitate care utilizează o flotă de aproape 600 de autovehicule. În urma celor 30 de controale efectuate până în prezent, inspectorii ITM Dâmbovița au depistat 112 persoane lucrând fără forme legale. Dintre acestea, 74 nu aveau încheiat un contract individual de muncă, 19 aveau un contract de muncă cu timp parțial și au fost depistate lucrând, în afara orelor de program, 15 persoane aveau contractul suspendat, însă au fost găsite desfășurând activitate, iar pentru 4 persoane angajatorul nu transmisese, așa cum are obligația legală, elementele contractului individual de munca in Registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL), cel tarziu in ziua anterioara inceperii activitatii”, se arată în comunicatul transmis de instituție.

Pentru neregulile constatate, inspectorii ITM Dâmbovița au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.500.000 lei.

“Atragem atenția, o dată în plus, că munca fără forme legale este dăunătoare oricărui „angajat”, chiar dacă, pe moment, acesta se bucură poate de câștiguri atrăgătoare. Cealaltă față a monedei este însă una care ar trebui să pună pe oricine pe gânduri și presupune lipsa unei acoperiri în cazul nedorit al unui accident în muncă, lipsa protecției sociale, de exemplu în caz de șomaj, iar, pe termen lung, vorbim despre lipsa contributivității la bugetul de pensii, despre o perioadă muncită, care nu va apărea ca vechime”, mai precizează ITM Dâmbovița.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri