Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Găești: Casa de Cultură va fi inaugurată curând, după o reabilitare de amploare. Grigore Gheorghe, primar: ” Activitatea culturală este una desosebită în oraşul nostru. Vom organiza spectacole, piese de teatru, să petrecem timp de calitate în oraşul nostru”

Tinerii talentați și artiștii găeșteni vor avea un spațiu modern în care să-și desfășoare activitatea. Clădirea Casei de Cultură Dumitru Stanciu din Găești va fi inaugurată curând, după un amplu proces de reabilitare.

 

Grigore Gheorghe, primarul PNL din Găești, a atras alături de echipa sa fondurile de la Compania Națională de Investiţii.

„Acest proiect a presupus extinderea spaţiilor existente, au fost amenajate săli de repetiţie, garderobă, au fost schimbate rețelele termice, electrice, sanitare, a fost montat un sistem de climatizare prin care se purifică aerul. A fost schimbat acoperișul, clădirea a fost reabilitată termic, avem nişte condiții excepţionale de pregătire. Activitatea culturală este una desosebită în oraşul nostru. Vom organiza spectacole, piese de teatru, să petrecem timp de calitate în oraşul nostru”, a precizat primarul Grigore Gheorghe.

Casa de Cultură Găești poartă denumirea de „Dumitru Stanciu” în memoria celui care a fost director al acestei instituții în urmă cu mulți ani. Puiu Stanciu, așa cum îi spuneau apropiații, a lăsat în urma sa marele Festival de satiră și umor popular românesc „Povestea Vorbei” pe care l-a înființat în anul 1978. Dumitru Stanciu a scris texte umoristice atât pentru copii dar și pentru grupul de satiră al Casei de Cultură. Organiza spectacole de mare succes, carnavaluri pentru copii și diverse acțiuni cu ocazia sărbătorilor de peste an. Casa de Cultură de cele mai multe ori este neîncăpătoare pentru spectatorii găeșteni care vin la spectacolele organizate.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri