Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Garda de Mediu Dâmbovița: 99 de amenzi în valoare totală de peste 2,8 milioane de lei, aplicate după controalele din 2023.

Comisariatul Judeţean Dâmboviţa al Gărzii Naționale de Mediu a publicat astăzi bilanțul acțiunilor de control din 2023.

Cei 13 comisari, împărțiți în 6 echipe de control, au participat în 2023, la un număr de 220 de inspecții planificate la obiective cu impact semnificativ asupra mediului și un număr de 680 de inspecții neplanificate, dintre acestea 408 de controale neplanificate s-au desfășurat pentru verifcarea aspectelor semnalate de către cetățeni (petiții).

Au fost abordate tematici de control în domeniul calității aerului, gestionării deşeurilor, extracției agregatelor minerale, prohibiție, respectării prevederilor legislației în domeniul Echipamentelor Electrice și Electronice (EEE), a compușilor organici volatili, a sistemelor individuale de epurare a apelor, precum şi control la instituţiile publice şi operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanţi, lubrifianţi etc.

Ca urmare a acestor controale au fost aplicate un număr de 99 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.821.000 lei,

Au fost înregistrate și 2 cazuri de confiscare bunuri, 6 cazuri de suspendare activitate la operatorii economici, 1 caz de închidere activitate operator economic și 7 cazuri de sesizări penale.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri