Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Gest de omenie. Primarul din Braniștea a oferit un adăpost unei familii greu încercate de soartă. Mihai Vișinescu: “Este un gest de normalitate pentru mine și am decis să-l fac prin propriile forțe și să susțin personal costurile”.

O familie din Braniștea are de acum un adăpost care oferă condiții sigure și decente de trai. Situația prin care treceau Mariana Ciobanu și Ion Vasile l-a îngrijorat pe Mihai Vișinescu, primarul din comuna dâmbovițeană Braniștea.

Toata comunitatea îi cunoaște ca fiind oameni simpli, la locul lor, care se gospodăresc singuri, fără ajutor din partea nimănui. Cei doi trăiesc doar din indemnizațiile pentru persoane cu dizabilități, iar bolile de care suferă de la naștere îi impiedică să ducă o viață normală.

Până de curând locuiau într-o casă foarte veche de chirpici, aflată în stare de degradare, foarte mică, astfel că foloseau o singură încăpere ca dormitor, bucătărie, își făceau de mâncare și își țineau toate lucrurile și hainele într-un spațiu mic, existând un risc foarte mare de incendiu din cauza sobei cu lemne.

Primarul din Braniștea a achiziționat, din venitul propriu, o locuință modulară de tip container, utilată cu toate cele necesare pentru a fi folosită ca dormitor.

“În fața unei situații dramatice ca a lor, nu eziți și nu stai pe gânduri. Faci tot ce îți stă în putință și ajuți. Este un gest de normalitate pentru mine și am decis să-l fac prin propriile forțe și să susțin personal costurile. Nu caut laudă și nu aș fi vorbit despre acest gest, însă vreau să motivez și alți oameni cu posibilități să ajute atunci când este nevoie, să-i sprijine pe cei pe care soarta îi pune la grea încercare. Asta înseamnă în opinia mea o comunitate adevărată. Mariana și Vasile nu aveau pe nimeni care să le întindă o mână de ajutor”, a precizat primarul Mihai Vișinescu.

Este a doua familie ajutată de primar, după ce, în decembrie 2021, a oferit unui alt cetățean din comună o locuință modulară mobilată și utilată. Detalii aici: Impresionat de povestea unui bătrân, primarul din Braniștea i-a oferit un adăpost de sărbători

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri