Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Jandarmii dâmbovițeni au fost la datorie în minivacanță. Au intervenit la cinci incidente și au aplicat amenzi de 40.000 de lei 

În minivacanța prilejuită de Ziua Internațională a Muncii și Sărbătorile Pascale, peste 100 de jandarmi dâmbovițeni au acționat zilnic pentru ca cetățenii să petreacă în condiții de siguranță. 

De asemenea, în această perioadă jandarmii au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale, atât independent, cât și în sistem integrat, în zonele pretabile desfășurării activităților de picnic, precum și la principalele lăcașuri de cult unde s-au oficiat slujbe religioase și nu au fost înregistrate evenimente majore, însă au fost constatate și sancționate o serie de abateri de la lege.

Astfel, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, avertismente și amenzi în valoare totală de 40.900 lei. Dintre acestea putem exemplifica o amendă de 30.000 lei aplicată unui cetățean de pe raza localității Bălteni, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor.

Totodată, jandarmii au intervenit la 5 incidente semnalate prin Sistemul Național Unic al Apelurilor de Urgență 112. Solicitările au vizat intervenția cu privire la câini periculoși sau agresivi, dar și semnalarea prezenței animalelor sălbatice în zona unui hotel din Munții Bucegi. Pe timpul desfășurării tuturor misiunilor din această perioadă jandarmii au efectuat verficări în aplicația eDAC și nu au fost înregistrate abateri grave de la normele legale.

Jandarmii montani de la posturile Peștera și Zănoaga au vegheat permanent pentru liniștea turiştilor cazați în zona de competență din Munții Bucegi.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri