Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

La Tărtășești se construiește primul spital veterinar socio-comunitar din țară, locul în care va fi tratat gratuit fiecare animal. Asociația Sache Vet a lansat o campanie de donații prin SMS pentru finalizarea clinicii.

 

 

Asociația Sache Vet, prima întreprindere socială veterinară din a României, sărbătorește împlinirea a 8 ani de activitate prin anunțarea publică a campaniei de SMS pentru finalizarea construcției primului spital veterinar socio-comunitar din țară (text VET la 8845).

Sache Hospital este locul în care orice patruped își va putea găsi salvarea, tratând gratuit fiecare animal aflat în nevoie, fie că este singur sau provine dintr-o familie vulnerabilă, iar pentru restul categoriilor oferă prețuri sociale pentru servicii, reinvestind peste 90% din profit înapoi în cauză.

Doar 15% dintre câinii înregistrați din România sunt sterilizați (conform raportului RECS 2022), iar majoritatea de fapt nici nu sunt înregistrați prin CIP.

Un mesaj cu textul VET la 8845 înseamnă o donație de 2 EURO lunar către Sache Hospital, locul în care orice patruped își va putea găsi salvarea. Sache Vet tratează gratuit fiecare animal aflat în nevoie, fie că este singur sau provine dintr-o familie vulnerabilă, iar pentru restul categoriilor oferă prețuri sociale pentru servicii, reinvestind peste 90% din profit înapoi în cauză.

Laura Fincu, fondator și CEO, spune: „Suntem foarte aproape să terminăm primul și cel mai mare proiect de acest fel dezvoltat în țară, care ne va permite să salvăm cât mai multe animalele aflate în nevoie. Construim primul spital veterinar socio-comunitar pentru ca niciun animal să nu mai sufere dacă stăpânul său nu-și permite o consultație sau o investigație la o clinică specializată, sau dacă este abandonat.

Statisticile arată că 80% dintre proprietarii de câini din țară nu-și permit să le ofere îngrijire veterinară corespunzătoare, în timp ce pentru animalele singure nu există nicio soluție subvenționată de stat. Din păcate, realitatea aceasta ne izbește în fiecare zi prin cazuri cât mai urgente și complexe și nu putem să o ignorăm. Contăm pe fiecare donație pentru a ne duce visul mai departe. Am împlinit 8 ani, dar misiunea noastră este pentru totdeauna.”

 

Proiectul se află în comuna Tărtășești, Dâmbovița și în prezent este în faza de interioare, cu ajutorul a 350,000 EURO strânși din donații. 110,00 EURO mai lipsesc ca Sache Vet să-și atingă scopul de a finaliza construcția pentru a-și mări capacitatea considerabil până în această vară. Spitalul va avea și un centru de training și formare, o direcție importantă chiar și în contextul celor mai bune legi, căci problema personalului este constantă.

 

În cei acești 8 ani, clinica Sache Vet a sterilizat aproximativ 100,000 de animale, a tratat și ajutat 12,000 de cazuri gratuit, indiferent de complexitate, a plasat spre adopție aproape 2,000 căței și pisici și a desfășurat peste 50 de campanii naționale de sterilizări. În paralel, a contribuit la acțiuni de educație și advocacy pentru a preveni înmulțirea necontrolată a câinilor și deținerea responsabilă și a atras 20 de parteneri naționali și internaționali care susțin activitatea asociației.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri