Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

„Luna plantării arborilor”. Direcția Silvică Dâmbovița organizează acțiuni în comunitățile locale.

În perioada 15 martie- 15 aprilie, Direcția Silvică Dâmbovița sărbătorește „LUNA PLANTĂRII ARBORILOR”, eveniment care a izvorât din necesitatea menținerii integrității resurselor forestiere ale țării, având un pronunțat caracter educativ în rândul populației de toate vârstele și în special în rândul tinerilor, pentru a sădi sentimentul de ocrotire și respect față de această inestimabilă bogăție a țării.

 

Această sărbatoare datează în România din anul 1936 la inițiativa marelui silvicultor Marin Dracea fiind unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a publicului și factorilor decizionali cu privire la importanța pădurii, a rolului ei esențial în menținerea echilibrului ecologic.

 

În această perioadă au loc acțiuni de împădurire la subunitățile Direcției Silvice Dâmbovița, cu participarea personalului silvic, mass-media, elevi, studenți, voluntari și membrii ai comunităților locale. Tot în această perioadă au loc acțiuni de ecologizare a pădurilor și igienizare a fondului forestier. Personalul silvic va participa la întâlniri cu elevii, tema discuțiilor fiind pădurea și se va acorda asistență tehnică la plantarea puieților în ghivece sau în spațiul liber din perimetrul școlilor.

 

Marcarea „Lunii Plantării Arborilor” la nivelul Direcției Silvice Dâmbovița va avea loc printr-o acțiune de împădurire iar data și locația desfășurarii acțiunii va fi comunicată ulterior.

 

DIRECTOR DIRECȚIA SILVICĂ DÂMBOVIȚA

Ing. PETRE MARIN

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri