Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Mesajul vicepreședintelui Senatului, Virgil Guran, cu ocazia Zilei Eroilor: „Datorită lor, noi trăim astăzi într-o țară liberă și prosperă. Să ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața memoriei lor”

Ziua Eroilor este sărbătorită în fiecare an în România pentru comemorarea celor care au murit în timp ce serveau în forțele armate. Prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului. De-a lungul timpului, în urma unor episoade istorice, această dată a fost schimbată, însă după 1989 s-a revenit la data inițială.

În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru libertate, pentru apărarea țării și întregirea neamului. În fiecare județ, sunt organizate ceremonii în memoria eroilor.

Vicepreședintele Senatului, Virgil Guran, a transmis un mesaj cu această ocazie:

Vicepreședintele Senatului Virgil Guran, președinte PNL Dâmbovița:
„De Ziua Eroilor, mai mult ca oricând, avem datoria de a-i omagia pe cei care au luptat și și-au dat viața pentru patria noastră. Au făcut sacrificiul suprem, pe câmpul de luptă, apărând libertatea și valorile noastre.
Datorită lor, noi trăim astăzi într-o țară liberă și prosperă.
Să ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața memoriei lor.
Recunoștință veșnică eroilor noștri!”.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri