Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Monitorizarea pădurilor cu camere video. Ministrul liberal al Mediului: „Sunt foarte optimist că vom reuși să construim un sistem performant care să ne permită să salvăm ultimele păduri seculare virgine din Europa” 

Ministrul liberal al Mediului, Mircea Fechet, a anunțat semnarea contractului de monitorizare a fondului forestier cu camere video, alături de Mihnea Rădulescu, director enterprise business unit în cadrul Vodafone Romania.

Măsura are că scop protejarea pădurilor prin monitorizare video.

„Văzând capacitatea companiei Vodafone de a dezvolta soluții inovatoare, sunt foarte optimist că vom reuși să construim un sistem performant care să ne permită să salvăm ultimele păduri seculare virgine din Europa. Consider că acest contract poate fi mai mult decât unul strict comercial, poate deveni un parteneriat cu care să ne mândrim deoarece pădurile reprezintă un subiect extrem de sensibil pe agenda publică. Furtul de lemn este un subiect si mai sensibil, motiv pentru care orice pas pe care îl facem împreună în vederea combaterii fenomenului infracțional are un scop nobil ce ne motivează să descoperim soluții care să facă într-adevăr diferența”, a transmis Ministrul Mediului.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri