Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Partidul Național Liberal Dâmbovița și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie. Printre invitați: senatoarea Nicoleta Pauliuc, secretarul general al PNL – Lucian Bode, ministra Educației-Ligia Deca. 

 

 

Partidul Național Liberal Dâmbovița și-a lansat astăzi andidații pentru alegerile locale din 9 iunie. Evenimentul a avut loc în prezența președintelui PNL Dâmbovița-vicepreședintelui Senatului- Virgil Guran, senatoarei Nicoleta Pauliuc, secretarului general al PNL – Lucian Bode, ministrei Educației-Ligia Deca și a invitațior de la nivel central.

Au fost prezentați candidații pentru fiecare municipiu, oraș și comună din județul Dâmbovița, din partea Partidului Național Liberal. Lista este deschisă de candidatul PNL pentru Consiliul Județean Dâmbovița-secretarul de stat Sorin Ion și candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște- inspector școlar general adjunct Dan Alexandru Tică.

Printre candidați sunt profesioniști în educație, cultură, sănătate, agricultură, antreprenori de succes.

Alături de candidați au fost prezenți și actuali aleși locali, dar și susținători, sute de dâmbovițeni.

Virgil Guran, vicepresedintele Senatului:

„Mă uit la Ion Sorin, data trecută am fost la 8 procente față de PSD și a fost extraordinar pentru noi, acum sunt convins că rezultatul nostru va fi bun. Știu, unii spun că ne-au luat primari, credeți-mă, vreo 3-4 dintre ei oricum nu mai ieșeau și nu-i mai puneam candidați, unul a venit înapoi dar nu l-am mai primit pentru că la noi cine vine trebuie să respecte partidul nu să plece la o promisiune care, din păcate, nu s-a onorat. O să existe regrete pentru ei (…)Mă bucur că am găsit candidați buni și în acele localități și să știe foarte clar PSD-ul că nu reușesc ei să ia primari câți primari o să câștigăm noi în localitățile conduse de PSD. Ei ne știu foarte bine că am început să ne organizăm, aduceți-vă aminte la parțiale ce război a fost la Cojasca și Braniștea, unde le-am arătat că știm să ne organizăm, că suntem buni și că avem echipe pregătite. O să vadă și de această dată că avem cei mai buni candidați, cei mai buni oameni”.

Lucian Bode, secretar general PNL:

„Filiala PNL Dâmbovița are candidați pregătiți să câștige alegerile din 9 iunie!Județul Dâmbovița are nevoie ca de aer de o administrație liberală. Toți pentru Dâmbovița, toți pentru Târgoviște nu este un simplu slogan, ci un angajament al echipei liberale luat în fața dâmbovițenilor ce va deveni realitate din 9 iunie! Am întâlnit astăzi, la Târgoviște, o echipă liberală determinată să câștige încrederea comunității locale pentru a produce schimbarea și, odată cu ea, să aducă un nou suflu în administrația județului. Sorin Ion la Președinția Consiliului Județean și Dan Alexandru Tică la Primăria Târgoviște au șansa de a schimba în bine fața acestui județ, pentru că dâmbovițenii merită acest lucru. Candidații noștri de la Dâmbovița, prin implicarea si priceperea lor vor construi comunități sustenabile și au tot sprijinul nostru pentru a atinge acest obiectiv. Proiectul liberal va fi de succes și la Dâmbovița pentru că aduce dezvoltare și bunăstare pentru cetățeni!”

Ligia Deca, ministrul Educației:

„Haideţi să vorbim despre educaţie, pentru că de prea multe ori vorbim despre educaţie şi despre ce nu merge bine. În primul rând, PNL şi-a asumat reforma în educaţie. Când toată lumea ne spunea – dacă faci reformă în educaţie pierzi voturi, PNL şi-a asumat reforma în educaţie, a crescut salariile cadrelor didactice, istoric cu 50% din iunie anul trecut până în iunie anul acesta, a crescut bugetul educaţiei record. În acelaşi timp a investit în oameni, a investit în şcoli. Numai anul acesta bugetul este de 74 de miliarde lei, cu peste 20 de miliarde mai mult faţă de anul 2023. Sigur că acest lucru s-a realizat şi prin forţa cadrelor didactice, dar vă rog să mă credeţi când spun că nu este simplu să susţii în Guvern o investiţie la o aşa dimensiune într-un domeniu în care rezultatele nu se văd mâine (…)  Anul acesta faţa şcolii româneşti se schimbă şi vă dau câteva cifre din Dâmboviţa. Numai în Dâmboviţa valoarea tuturor proiectelor prin care dotăm şcolile este de peste 30 milioane euro. De asemenea, alocăm următoarele sume: peste 23 de milioane euro pentru reducerea abandonului şcolar în peste 60 de şcoli, peste 19 milioane euro pentru construirea de şcoli noi sau pentru consolidare şi reabilitare a spaţiilor existente, aproape 3 milioane euro pentru dotări unităţi de învăţământ cu laboratoare inteligente, peste 7,2 milioane euro pentru microbuze electrice, pentru că ştim că fără transport şi fără masă caldă mulţi copii, din păcate, renunţă să mai vină la şcoală. Peste 3,5 milioane euro pentru digitalizarea Universităţii şi aproape 1,5 milioane euro pentru cei mici, pentru serviciile complementare de educaţie timpurie. Tot aici în Dâmboviţa 35 de şcoli şi unităţi subordonate sunt incluse în programul Masă Sănătoasă. Asta înseamnă 12.000 de copii, faţă de 3.800 cât au fost în anii anteriori”.

Deputat PNL, Florin Roman:

„Eu ştiu că aici vă e greu, dar nu sunteţi singuri. Asta le-am zis-o şi colegilor din Oltenia, unde, tot aşa, PSD-ul face ce a făcut dintotdeauna, de asta mie îmi place să spun că noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, aceleaşi obiceiuri, aceleaşi lucruri urâte, ameninţări, şantaj, mizerie”.

Sorin Ion, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița:

„Într-o bătălie, precum cea din 9 iunie, sunt câteva ingrediente pentru success. Încerc să enumăr patru: primul- să avem oameni de calitate, iar asta avem! Al doilea este să avem proiecte bune pentru comunitate. Și avem! În al treilea rând, trebuie să avem determinarea necesară. Nu în ultimul rând, pentru că se leagă de determinare, să avem credința că vom câștiga. Pentru mine bătălia aceasta nu este o povară, și dacă ar fi, am umerii mici, dar duc. Este o responsabilitate și o mândrie să vă pot reprezenta!”

Dan Alexandru Tică, candidat pentru Primăria Târgoviște: 

„De ce candidez?
Pentru că bunicii și părinții noștri nu au avut de ales. Ne-au crescut cu greu, in vremuri dificile, s-au sacrificat și au întors mereu și celălalt obraz…dar ne-au învățat să fim demni, să ținem capul sus și să luptăm noi sa schimbam ceva, să nu fie in zadar sacrificiul lor.
Acum, sunt tată și înțeleg.
Candidez pentru că am curajul sa fac o schimbare în BINE, candidez pentru că îmi doresc să fiu un exemplu pentru copiii mei, pentru că îmi doresc să dezvoltăm împreună orașul, să muncim și să ne creștem cu toții copiii ACASĂ!
Vreau să-i putem vedea evoluând lângă noi, dar cu toate oportunitățile pentru a se dezvolta și a deveni OAMENI MARI.
Candidez pentru cei care și-au pus încrederea în mine. Candidez pentru că vreau sa le demonstrez că votul lor contează!
Politica e blamata azi, dar politica o fac oamenii și eu cred in oameni cu bune intenții, care pot schimba acest stigmat.
Sunt încrezător că împreună putem construi Târgoviștea sănătoasă, prosperă, curata, modernă și un loc pe care să-l numim mereu acasă!”.

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri