Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Pescuitul în perioada de prohibiție se află în atenția jandarmilor dâmbovițeni. 18 amenzi au fost aplicate pescarilor care nu respectă legea. 

Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat în ultimele două săptămâni acțiuni de prevenire și combatere a faptelor de pescuit ilegal în lacuri din localitățile Răzvad, Cazaci, Perșinari și Mircea Vodă. Pe timpul misiunilor au fost depistate mai multe persoane care au încălcat prevederile legale pe linie de pescuit în perioada de prohibiție.

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 9 avertismente și 9 amenzi în valoare totală de 2.550 lei, pentru pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție”, precum și pescuitul recreativ al oricăror specii de pește și altor viețuitoare acvatice vii efectuat fără permis, fapte prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Reamintim cetățenilor faptul că prohibiția generală a pescuitului este valabilă până la data de 7 iunie, inclusiv.

Totodată, jandarmii dâmbovițeni vor continua acțiunile de prevenire și combatere a faptelor pe linie de pescuit în perioada de prohibiție.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri