Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Primăria Dărmănești poate scoate la licitație clădirea de la marginea satului Dărmănești, pentru înființarea unui spital

 

Veste bună la Dărmănești! Administrația locală a primit aviz favorabil privind trecerea din domeniul public în domeniul privat a clădirii aflate la ieșire din localitate și poate scoate la licitație clădirea de la marginea satului Dărmănești, pentru înființarea unui spital.

Mai exact ar urma să fie un spital de recuperare neuromotorie, recuperare balneo – fizio – terapie și îngrijire paliativă.

Autoritățile locale din Dărmănești au făcut eforturile pentru a da o utilitate clădirii care a costat peste 1 milion de euro, amplasată la marginea localității și rămasă moștenire de la vechea administrație. De la momentul preluării mandatului, actualul primar PNL, Valentin Mihalache, a căutat numeroase variante pentru a-i da o utilitate clădirii.

Anul acesta a reușit să discute cu mai multe spitale din Prahova și astfel a apărut inițiativa unui spital de recuperare neuromotorie, recuperare balneo – fizio – terapie și îngrijire paliativă.

Inițiativa odată devenită realitate ar aduce multe beneficii comunității:

  • Crearea de aproximativ 100 de locuri de muncă
  • Crearea de aproximativ de 120 de spații de cazare şi îngrijire pentru servicii medicale de spitalizare continuă, într-o clinică cu standarde europene
  • Creşterea venitului în bugetul local prin impozite și taxe
  • Dezvoltarea unui portofoliu de servicii medicale disponibil locuitorilor din comuna
Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri