Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Primarul din Odobești: Prevenția este esențială în sezonul incendiilor de vegetație! Edilul și reprezentanții instituțiilor de control s-a întâlnit cu fermierii din Odobești 

Primăvara este unul dintre sezoanele cu cele mai multe incendii de vegetație. În fiecare săptămână au loc în Dâmbovița astfel de situații, care pot scăpa de sub control.

Primarul din Odobesti, Alecu Niculae, pune prevenția pe primul plan. Edilul liberal și reprezentanții instituțiilor de control s-a întâlnit cu fermierii din Odobești.

 

Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență, primarul comunei Odobești, Alecu Niculae, în cooperare cu instituțiile abilitate, în speță, reprezentanții Gărzii de Mediu Dâmbovița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Basarab I, Postul de Poliție Odobești și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centru local Titu, au desfășurat activități de prevenire și informare privind incendiile de vegetație necontrolate, desfășurate pe raza localității.

Cu această ocazie au fost invitați și majoritatea fermierilor care exploatează o mare parte din terenurile agricole din comună.

Arderea miriștilor are un efect nociv asupra mediului înconjurător și este strict interzis această modalitate.

Arderea miriștilor este interzisă pentru fermierii care primesc subvenții APIA, iar incendierea neautorizată și necontrolata a vegetație atrage amenzi.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri