Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Primele concluzii după negocierile PNL – PSD: „Am găsit multe lucruri care să ne unească”. ”Suntem pe un drum corect, spre majoritate”

Florin Cîțu, președintele PNL, și Marcel Ciolacu, președintele PSD, au făcut primele declarații după întâlnirea de astăzi. După negocieri, tonul celor doi lideri politici a fost unul moderat, total diferit față de cel din zilele trecute. S-a discutat despre proiecte, obiective, program comun de guvernare, dar și despre ieșirea din criză. Dacă Florin Cîțu a vorbit despre ipoteza rotirii premierului la doi ani, Marcel Ciolacu a afirmat că pesediștii vor merge la Cotroceni cu propunere de premier. În această seară, președintele Klaus Iohannis a precizat că va convoca noi consultări după ce se va contura o majoritate.

Frin Cîțu: „A fost o discuție bună, în care s-au discutat proiecte, obiective. Vom merge în partid și vom prezenta concluziile. Este prima discuție. Au fost câteva variante, chiar cu premier care sa se schimbe la 2 ani. Nu s-a ajuns la o concluzie. Eu cred ca am găsit multe lucruri care pot sa ne unească. Avem o criza în sănătate, o criză în energie și avem nevoie de un Guvern. Decizia o luam în PNL. Prezentam ambele variante, cu plusuri și minusuri. În BPN vom veni cu o decizie. Trebuie sa venim cu o soluție cât mai curând. Azi am vorbit despre proiecte și obiective. Romanii trebuie sa înțeleagă ca am ajuns în această criză pentru că foștii colegi de la USR au plecat de la guvernare, s-au aliat cu AUR și au dat jos guvernul”.

Marcel Ciolacu: ”Nu am avut discuții în ceea ce privește funcțiile din Guvernul României. Prioritatea numărul 1 este stabilizarea României. Printr-un efort comun și un plan de guvernare coerent, se poate realiza. Suntem pe un drum corect și, dacă vom fi și cinstiți, și patrioți, acesta este drumul care aduce și formarea unei majorități. Vom merge la consultări cu funcția de prim-ministru. Au fost mai multe soluții. Le vom analiza în partid. PSD a venit azi cu cele 100 de măsuri, am cerut ministrului de Finanțe execuția bugetară, trebuie să venim cu o rectificare în Parlament. Vom lucra în week-end la un program de guvernare, apoi vom uniformiza programele.”

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri