CEO-ul NuScale Power Corp și-a apărat marți afacerea cu reactoare nucleare modulare mici, declarând că lucrările continuă în SUA și în alte două țări, după ce compania și-a anulat prima fabrică la un laborator al guvernului american, pe fondul creșterii costurilor, relatează Reuters.
Directorul general al companiei NuScale a dat asigurări că proiectul cu reactoare modulare mici (SMR) din România, de la Doicești continuă.
NuScale a anunţat săptămâna trecută că a convenit cu o coaliţie de sisteme energetice municipale din Utah să anuleze proiectul cu şase reactoare, de 462 de megawaţi, care urma să fie construit la Laboratorul Naţional Idaho din SUA până în 2030, iar anularea se datorează îngrijorărilor legate de cererea scăzută pentru energia electrică a centralei.
John Hopkins, directorul general al NuScale, este optimist, în ciuda anulării proiectului din Utah. „Ştiu că, din punct de vedere financiar, avem 200 de milioane de dolari în bancă. Asta înseamnă bani lichizi, fără datorii. Deci avem un bilanţ sănătos”, a declarat Hopkins la o conferinţă a Societăţii Nucleare Americane din Washington, potrivit Reuters.
Hopkins a declarat că proiectele NuScale din România şi Coreea de Sud continuă să se dezvolte. Compania construieşte la Doiceşti prima centrală electrică din Europa cu reactoare modulare mici (SMR).