Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Reacția DSVSA Dâmbovița, în cazul informațiilor privind comercializarea de pui de găină îngălbeniți pentru a părea mai sănătoși.

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Referitor la infomațiile transmise în presa națională în ultima perioadă de către ANPC cu privire la comercializarea unor pui de găină îngălbeniți pentru a părea mai sănătoși, dar și împănați cu ingredientul Salmonella, vă informăm că DSVSA Dâmbovița dezaprobă public aceste afirmații nefondate, neprofesionale, care nu sunt susținute de probe și care nu fac decât să creeze inducerea în eroare și teamă în rândul consumatorilor de carne de pasăre.

Vă facem cunoscut că până în prezent sunt existente peste 2000 de serotipuri de Salmonella, iar în conformitate cu legislația europeană, doar două sunt periculoase și sunt strict monitorizate. Astfel, toate loturile de păsări care se sacrifică în unități autorizate sanitar-veterinar sunt testate pentru detectarea Salmonella spp. Astfel, toată carnea de pasăre cu origine România introdusă pe piață este conformă pentru consum uman.

De asemenea, vă comunicăm că Salmonella este sensibilă la tratament termic, ea fiind distrusă la temperaturi de peste 70°C.

Colorația galbenă a pielii puilor – asemănătoare puilor din sectorul gospodăresc, care sunt hrăniți cu porumb, grîu, etc. – se datorează hrănirii acestora cu diverse cereale care conțin pigmenți autorizați de lege.

În cazul apariției unor neconformități, DSVSA Dâmbovița asigură consumatorii că vor fi luate toate măsurile pentru a preîntâmpina introducerea pe piață a unor produse care ar putea pune în pericol sănătatea publică.

 

 

Director executiv,

Dr. Tolea Sandu Marius

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri