Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Schimbare majoră! Locuințele ANL nu mai pot fi cumpărate! Vezi de când se aplică măsura!

Legislația referitoare la imobilele aparținând Agenției Naționale pentru Locuințe a fost modificată printr-o ordonanță publicată miercurea trecută în Monitorul Oficial, anunță avocatnet.ro.

Potrivit documentului, locuințele închiriate specialiștilor din învățământ și din sănătate nu vor mai putea fi vândute. Până acum, locuințele pentru tineri, destinate închirierii, inclusiv cele destinate specialiștilor din învățământ și sănătate s-au putut vinde către chiriași, însă OG 24/2024, aplicabilă de luna aceasta a schimbat regimul pentru cele două categorii.

Astfel, personalul medical și cel din învățământ, care locuiește cu chirie în imobile aparținând ANL, nu va mai avea posibilitatea să cumpere aceste locuințe.

Prevederile introduse acum se aplică și în cazul locuințelor pentru tineri destinate închirierii în mod exclusiv specialiștilor din învățământ sau sănătate, aflate în exploatare și cu privire la care, la 3 februarie: nu au fost înregistrate cereri de cumpărare a acestora din partea chiriașilor; s-au depus cereri, însă nu se îndeplinesc condițiile legale de cumpărare.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri