Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Senator Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița: „Drapelul Național este puntea între trecut și prezent și moștenirea pe care o lăsăm generațiilor viitoare.”

26 iunie este o zi specială în calendarul național, deoarece marchează Ziua Drapelului Național. Este o ocazie importantă pentru a celebra și onora simbolul național al unei țări, care reprezintă valorile, tradițiile și unitatea poporului. Ziua Drapelului Național a fost instituită pentru a evidenția ziua de 26 iunie 1848, atunci când Guvernul a decretat ca Tricolorul Național – roșu, galben și albastru să reprezinte steagul național al tuturor românilor.

Drapelul Național este o emblemă de identitate și mândrie națională. Fiecare țară își are propriul drapel, cu culorile, simbolurile sau designul specific. Acesta este adesea considerat o reprezentare vizuală a istoriei și culturii unei națiuni. Cele trei culori ale Drapelului Național sunt împărțite în mod egal și reprezintă principiul egalității, iar orientarea culorilor spre sus semnifică verticalitate. Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea. Albastrul semnifică seninul cerului și credința.

Cu această ocazie, senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița, a transmis un mesaj:

“Simbol al identității, independenței și unității naționale, Drapelul Național este sărbătorit astăzi.

Tricolorul ne amintește de momentele de victorie și cele de sacrificiu, de sângele vărsat pe câmpul de luptă de înaintașii noștri, de idealul libertății atins cu prețul vieții.

Drapelul Național este puntea între trecut și prezent și moștenirea pe care o lăsăm generațiilor viitoare.

 La mulți ani, România!

 La mulți ani drapelului nostru!”, a transmis vicepreședintele Senatului.

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri