Știri Dâmbovița De Top - Ziar Dâmbovița - Târgoviște - StiriLaFix DB

Stimulent de 1000 de lei pentru nou-născuți. Robert Nenișanu, candidatul PNL pentru Primăria Hulubești, a depus proiectul pentru a încuraja creșterea natalității.

Inițiativă pentru susținerea natalității la Hulubești. Consilierul local Robert Nenișanu, candidatul PNL pentru Primăria Hulubești a depus un proiect pentru acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți, în valoare de 1000 de lei.

Potrivit proiectului, părinții copilului nou-născut vor beneficia de un sprijin financiar de 1000 de lei, acordat din bugetul local.

“Beneficiarii stimulentului financiar sunt părinții/părintele copilului/ copiilor nou- născut/născuți cu domiciliul în comuna Hulubești, care se ocupă de creşterea și îngrijirea copilului/copiilor şi locuiesc/locuieşte împreună cu acesta/aceastia, copilul/copiii nou-nascuti nefiind încredințat/incredintati sau dat/dati în plasament unei alte persoane ori unui organism privat autorizat sau serviciu public”, se arată în proiect.

Pentru a beneficia de stimulent, cel puțin unul dintre părinți trebuie să aibă domiciliul în comuna Hulubești; totodată, stimulentul financiar nu se acordă persoanelor care au datorii sau datorii neeşalonate către bugetul local.

“Am venit cu această inițiativă, ca parte a unui program mai amplu pe care mi l-am propus pentru comuna Hulubești, pentru a ajuta la creșterea natalității, o problemă cu care se confruntă toată țara, dar mai ales comunele mici, dar și pentru a-i convinge pe tinerii comunei să rămână ACASĂ și să-și crească aici copiii. Pregătesc proiecte și pentru acordarea de terenuri de casă pentru tinerii căsătoriți și cu sprijinul locuitorilor din Hulubești, ca viitor primar, îmi doresc grădinițe și școli, aproape de casă, pentru copiii comunei, dar și oportunități pentru tineri”, a precizat Robert Nenișanu, candidatul PNL pentru Primăria Hulubești.

Proiectul va fi dezbătut în ședința CL Hulubești de joi.

 

 

 

Distribuie articol

Citește și ...

Alte știri