Târgoviște: Medici buni. Poveste din cadrul secției de Neurologie. O echipă de medici și asistenți, pregătită profesional să asigure servicii medicale pacienților târgovișteni.

 

Momentan, nucleul secției cuprinde cinci medici specialiști, care asigură evaluarea și preluarea urgențelor neurologice, supravegherea pacienților spitalizați și monitorizarea acestora prin policlinică.

 

Cu un număr de 70 de paturi, secția de Neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște cuprinde atât două saloane de unitate de terapie intensivă neurovasculară, cu zece paturi, cât și locuri pentru recuperare neurologică. Se asigură acces la servicii de imagistică – CT, RMN, echoDoppler și se efectuează electroencefalograme pentru cazuri selecționate.

Încă de la începutul anului 2019, la Târgoviște se efectuează procedura de tromboliză în accidentul vascular cerebral acut pentru pacienții care îndeplinesc criteriile utilizării acestei terapii. Tromboliza oferă șansa de recuperare a deficitelor neurologice, astfel încât repercusiunile unui eveniment de gravitate majoră precum accidentul vascular cerebral să fie minime. Mai mult, în contextul unei colaborări optime cu unitățile sanitare specializate din București – având în vedere distanța relativ scurtă dintre oraș și capitală – tromboliza poate fi completată prin procedura înalt performantă de trombectomie, crescând și mai mult șansele unei evoluții favorabile a pacienților neurologici.

 

Colectivul de medici este condus de către domnul doctor Ionuț-Adrian Olaru, care lucrează aici încă din perioada rezidențiatului. Acesta consideră secția un loc excelent pentru dezvoltare profesională. În pofida a numeroase oportunițăți de angajare din partea altor unități medicale publice și private, domnul doctor Olaru a ales Spitalul Județean Târgoviște, unde a creat cu susținerea conducerii un nucleu solid de medici tineri gata să integreze eficient noi colegi specialiști neurologi.

Astfel, secția s-a bucurat de alăturarea domnului doctor Constantin Bunea și a doamnelor doctor Ramona Mariana Zamfiroiu, Ana-Maria Boruz și Ancuța-Maria Vintilă.

 

 

Motivele medicilor neurologi de a se alătura echipei de la Târgoviște au fost numeroase și variate – caliatea colectivului secției, posibilitatea de progres în cariera medicală, susținerea din partea spitalului pentru efectuarea studiilor complementare și a educației medicale continue, dorința de a rămâne în mijlocul familiei, într-o zonă extrem de promițătoare a unui oraș aflat în plină dezvoltare.

Numărul important de cazuri neurologice și patologia variată a secției fac din aceasta un mediu excelent pentru învățare și perfecționare continuă, de colaborare colegială și o sursă de satisfacție profesională.

Medicii din noua generație mărturisesc că, prin activitatea lor, se străduiesc să ducă mai departe cu responsabilitate munca, dăruirea și profesionalismul domnilor și doamnelor doctori primari neurologi care i-au întâmpinat generos la începutul carierei – șefii de secție domnul doctor Ștefan Grapă și regretata domnișoară doctor Mariana Mocanu, domnii doctor Corneliu Necula și Ovidiu Simionescu și doamnele doctor Georgeta Țurlea și Anamaria Dragomir.

’’Am avut întotdeauna sprijinul colegilor medici primari, din generațiile anterioare. În special la început de drum, pentru noi a contat enorm exemplul dumnealor, care ne-au oferit cu cea mai distinsă generozitate acces la toate cunoștințele și experiența de la patul bolnavului.’’ – mărturisește domnul doctor Olaru.

 

Echipa de asistenți medicali și personalul auxiliar sunt coordonate eficient de către domnișoara asistent-șef Consuela Mocanu, liantul întregii secții.

 

’’Ajutorul doamnelor și domnilor asistenți este un mare sprijin, pe care ne putem baza în continuu, în cele mai dificile situații. Cu dumnealor împărtășim atât împlinirile și bucuria, cât și nereușitele inevitabile, ceea ce sudează un colectiv puternic. Ca medic, este esențial să poți avea încredere în colectivul asistenților – experiența lor practică ne ajută zilnic în deciziile medicale.’’ – afirmă doamna doctor Ancuța-Maria Vintilă.

Doamna doctor Ramona Zamfiroiu subliniază importanța relației medic-pacient: ’’Pentru noi, în prim plan se află pacientul și familia acestuia. Prin tot ceea ce facem, le venim în ajutor în a depăși momente extrem de dificile. Ne străduim să le inspirăm încredere prin a le oferi detalii clare și concrete despre afecțiunile neurologice și să explicăm faptul că tratamentele aplicate de noi sunt standardizate prin ghiduri naționale și internaționale. ’’

’’Dinamismul și complexitatea urgențelor neurologice și dificultatea cazurilor clinice fac din această specializare o provocare reală. Însă în colectivul adecvat, unde toți suntem concentrați pe studiu și punerea în practică a celor mai noi cunoștințe, navigarea fiecărei zile de lucru pentru pacient devine mult mai satisfăcătoare.’’ încheie doamna doctor Ana-Maria Boruz.

Distribuie articol

Citește și ...