Orașul Titu din Dâmbovița va intra în rândul localităților Smart City. Primarul liberal Traian Niculae și-a propus atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea orașului și alături de o echipa primăriei a reușit să obțină finanțare prin PNRR pentru reformarea și digitalizarea autorității publice locale și a unităților de învățământ și implementarea conceptului de Smart City/Smart Village.
Valoarea proiectului este 3.807.708,45 lei, prin Componenta Fondul Local PNRR. Astfel, vor fi achiziționate și puse în funcțiune echipamente moderne și infrastructură hard/soft, atât la nivel de primărie, cât și în spații publice și școli.
Obiectivele proiectului sunt:
- Eficientizarea și digitalizarea interacțiunii cu cetățenii și cu mediul de afaceri.
- Implicarea directă a membrilor comunității în deciziile administrative, printr-un proces deschis și transparent.
- Comunicarea și relaționarea cu cetățenii, în masă, prin sms.
- Crearea structurii necesare emiterii și gestiunii de documente online pe baza unor șabloane, semnături electronice.
- Asigurarea infrastructurii software necesare pentru arhivarea electronică a documentelor.
- Transparentizarea ședințelor de consiliu local și a consultărilor publice prin distribuirea prin intermediul internetului, de conținut audio-video înregistrat și/sau în timp real.
- Implementarea cerințelor GDPR (protecția datelor cu character personal)
- Creșterea transparentizării și gestionarea procesului de achiziții publice.
- Implementarea unor mecanisme software ce permit schimbul de informații atât inter-departamentale, cât și cu diferite instituții.
- Asigurarea suportului pentru consultarea facilă, direct la nivelul hărții electronice, a datelor cartografice, prin mecanisme de suprapunere spațială și instrumente de măsurare a distanțelor.
- Dotare infrastructură hardware UAT.
- Dotare infrastructură hardware a unităților de învățământ.
- Servicii de implementare personalizată – UAT și unități de învățământ- programe specifice, instruire a operatorilor, îmbunătățirea competențelor în utilizarea noilor tehnologii în activitatea curentă și a competențelor digitale.
- Dotarea UAT-ului cu mobilier urban inteligent- bănci inteligente cu panou solar, baterie, încărcare wireless, bluetooth,router wifi și ventilare prin răcire.